Gå videre til hovedindholdet

18. December - Julesmåkager





Så er det blevet den 18. december! 2013! :) og her er dagens låge i Jule-Blog-Kalenderen. Jeg havde egentlig tænkt det skulle handle om julesmåkage-bagning idag.. Men vi har været så heldige at få vores lager af julesmåkager af min mor. Så, det jeg har gjort er at jeg har bagt nogle cookies! Så her er opskriften på verdens bedste chokolade cookies! 




INGREDIENSER:
150g smør
4,5 dl brun farin
1 dl sukker
1 tsk. vaniliesukker
2 æg
6 dl havregryn
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
100g chokolade




Sådan gør du:
1. Smelt smør i en gryde
2. Bland det med farin, sukker og vanilie og rør rundt
3. Pisk æggene sammen og bland dem i
4. Bland havregryn i
(Her er det en god idé at putte det hele over i en større skål)
5. Bland mel og bagepulver og ælt det i dejen lidt efter lidt
6. Hak chokoladen i grove terninger og fordel dem i dejen
7. Form små kugler af dejen i hænderne og tryk dem glade på en bageplade
8. Bag dem ved 180 grader i 8-12 minutter
9. Når de er bagt, tag dem ud og lad dem køle af
10. Opbevar dem i en tætsluttende dåse eller spis dem med det samme :)





Så nemt er det :) og de er mega lækre! Her er lige et billede af julehyggen i køkkenet. De 3 glas er fyldt med cookies, julesmåkager og chokolader.

kom igen imorgen og åben den næste låge i Jule-Blog-Kalenderen! Vi ses! 









Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Papir Transformation

Sådan her kan du lave ganske almindelig, hvidt A4 papir, om til papir der ser gammelt og slidt ud. Det kan nemmelig være svært at finde gammelt papir som der ikke er noget mønster eller andet på og som ikke koster en bondegård som hvis man skal købe det i en Hobby forretning. Det kan foreksempel bruges til bordkort. (hold øje med kommende indlæg om vores bordkort) her er et par lette trin til hvordan du selv kan gøre det: billede 1: Find noget groft salt i køkkenskuffen. Det behøver ikke at være noget bestemt salt. Kan sagtens være det billigste. Du skal ikke bruge ret meget så lad endelig være med at hælde for meget op (taler af erfaring hehe)  Når papiret er blevet farvet kan man strø lidt groft salt ud over. Saltet suger noget af farven til sig så der kommer små lysere pletter på papiret. Det er med til at gøre at det ser gammelt og brugt ud.  billede 2: Lav en kop kaffe. Igen behøver det ikke være et eller andet fancy kaffe. du kan bruge det gamle...

Design dit eget frimærke

Jeg har læst at man kan lave sit eget frimærke! Jeg har ikke selv gjort det, men ifølge en anden brud på Bryllupsklar.dk skulle det altså virke. Det kan gøres sådan her: Skabelonen (nederst i indlæget) skulle virke 100%, og skulle blive godkendt på posthuset.  Man skal have en porto-kode til hvert enkelt frimærke af Post Danmark (så hvis du skal sende 100 invitationer kan det godt blive noget af et stort arbejde hehe). Der er 2 måder at få denne kode på: 1) download Post Danmark Porto appén til din iPhone eller Android telefon og der kan du så bestille den. Du modtager koden pr. sms. Man kan betale via sin mobilregning eller via betalingskort. frimærkerne koster 8 kr. stk. Det er det samme som et alm. A-post brev. 2) Send en sms med ordet "Porto" til 1900, så modtager du koden med sms. Du kan læse mere om det på Post Danmarks hjemmeside. Når du har fået de koder du skal bruge kan du skrive det ved siden af dit eget billede eller hvad du nu vælger, print frimærke...

Update!

Hej alle! Lang tid siden! Det er ca. en måned siden jeg sidst har slået noget op her på bloggen.. Så det er da vidst ved at være tid til det igen! Vil i dette oplæg fortælle lidt om min fødselsdag og hvad der ellers er sket siden jeg blev 20. Vi starter med min fødselsdags fest!  Vi fik en masse LÆKKER kage! Her er nogle billeder: Regnbue muffins! Chokolade muffins med blå og hvid glasur med en slik-strimmel-regnbue på toppen. Tip: hvis du vil have glasuren lidt tykkere så put lidt flydende becel i.  Makronkage med vaniljecreme og friske jordbær.  Gele appelsiner med rød og gul gele. Her er nogle billeder af hvordan vi lavede dem: romkugler med krymmel.  Banankage med vaniliecreme og lyserød glasur.  Mustache chokoladekage med ckokoladeglasur.  Chokolademuffins med flødeskum og "annanas blomster" Annanassen "skrælles" og skæres i så tynde skiver som muligt. De ba...